• De zoon van de Wijngaardenier luisterboek - Bas 9789493043008

De zoon van de Wijngaardenier luisterboek - Bas

Als 24-jarige student leidt Calvijn een geheime samenkomst van ketters. In het huis van de wijngaardenier Metier, in een voorstad van Parijs. Onder de 20 aanwezigen zijn ook Paul, de zoon van de wijngaardenier, en een verrader. Deze verrader wijst de vervolgers de verblijfplaats van Calvijn. Op het laatste ogenblik helpen Paul en twee andere vrienden hem om te vluchten. De verrader valt dood neer, nadat hij op dezelfde manier als Calvijn door het raam wil gaan.

Paul en zijn vrienden worden in de gevangenis gezet. De vrienden verloochenen hun geloof. Paul echter doorstaat de vreselijke martelingen, zonder aan de vijanden te vertellen wat zij van hem willen weten. Nadat hij door zijn zus uit de gevangenis is gered, voegt hij zich weer bij zijn vriend Calvijn. Dit is een indrukwekkend verhaal. Het laat ons de gevaren horen waarin Calvijn zich bevond, toen hij in Parijs studeerde. En de moeilijke omstandigheden waarin de hervorming plaatsvond. In dit verhaal wordt duidelijk hoe in de bange tijd van de vervolging, de leiders op bijzondere wijze door God werden bemoedigd en bewaard.

Laten we ons indenken wat de gevolgen geweest zouden zijn wanneer Calvijn op 24-jarige leeftijd als martelaar was gestorven. Wat een schade zou dit geweest zijn voor de Reformatie in Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Schotland en vele andere landen! De Heere had voor Calvijn nog een levenstaak en daarom werd hij gespaard. Daarom was Gods bewarende hand over hem, die de listen van de boze verijdelde.

Dit waargebeurde verhaal wordt op deze CD verteld. Luistert u, luister jij mee?

 H01 Een plant die in het verborgene bloeit

 H02 De rechter

 H03 Ontsnapt

 H04 Voor geen foltering bezweken

 H05 Liefde zoekt list

 H06 Zes maanden later

H01 Een plant die in het verborgene bloeit
H02 De rechter
H03 Ontsnapt
H04 Voor geen foltering bezweken
H05 Liefde zoekt list
H06 Zes maanden later

Nog geen beoordelingen voor dit product

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

De zoon van de Wijngaardenier luisterboek - Bas

  • € 10,50


Beschikbare opties:Tags: De zoon van de Wijngaardenier, Bas, luisterboek, vertel cd, luister cd